7 x strand in het binnenland

Nood aan verkoeling of gewoon zin om in het zand te spelen? Voor deze 7 stranden in het binnenland hoef je zelfs niet helemaal tot aan zee te rijden.

Ken je dat: het is zomer en de temperaturen beginnen tropische allures te krijgen. Je smacht naar een beetje verkoeling, en denkt: “misschien moeten we naar zee rijden”. Maar tegelijk zie je er tegenop om de files richting kust of de overvolle treinwagons zonder airco te trotseren.

Wel, wij hebben dé oplossing voor jou: 7 locaties met water én een strand in het binnenland, waarvoor je niet eens zo ver moet rijden.

Stranden waarvoor je niet naar zee hoeft te rijden: welke zijn aanraders?

1. De Lilse Bergen - Lille

Zoek je zwemspullen en zandspeelgoed bij elkaar en zet koers richting Lille (in de Kempen, niet te verwarren met de gelijknamige stad in Noord-Frankrijk). Op het domein van de Lilse Bergen vind je zeker de verkoeling die je zoekt in de megagrote zwem- en plonsvijver. Klaar met zwemmen? Check dan zeker ook de speeltuinen en de vele waterattracties eens!

Website

strand-in-het-binnenland-lilse-bergen
De Lilse Bergen - © Riebedebie-reporter Mieke

2. Het Zilvermeer - Mol

Het witste zand van heel Vlaanderen? Dat vind je ongetwijfeld aan het Zilvermeer in Mol. Avonturiers vinden hier zeker hun gading: de zwemvijver heeft meerdere waterkolken, waterkanonnen en glijbanen om je op uit te leven. Ook voor minder ervaren zwemmers is dit een top uitstap, want de vijver is bijna overal ondiep.

Website

3. Provinciaal Domein De Halve Maan - Diest

Als je op een warme dag aan zee in de schaduw wil zitten, dan neem je best een parasol mee.  Dat gesleur kan je je in de Halve Maan in Diest besparen: het strand rond de zwembaden is aan 2 kanten omringd door bomen, waardoor er genoeg schaduwrijke plekjes te vinden zijn. Verder vind je hier een waterglijbaan, duikplank en waterspeeltuin voor de allerkleinsten.

Website

 

strand-in-het-binnenland-halve-maan
De Halve Maan in Diest

4. Provinciaal Domein De Nekker - Mechelen

Net buiten de stad van de Maneblussers ligt Provinciaal Domein De Nekker, waar het zeker bij mooi weer fijn vertoeven is. Het strand aan de speel- en zwemvijver hebben ze aangelegd met gewassen Noordzeezand. Perfect dus voor je kinderen om zandkastelen te bouwen terwijl jij relaxt op het strand!

Website

5. Klein Strand - Jabbeke

Of je nu verfrissing zoekt voor één dag of een echte staycation wil inplannen: in recreatiepark Klein Strand in Jabbeke bij Brugge kan het allebei. Het recreatiemeer is met zijn 2 glijbanen ideaal voor uren waterplezier. Wie liever niet ploetert in het frisse water, kan lekker kuieren of spelen op het mooi aangelegde zandstrand.

Website

6. De Ster - Sint-Niklaas

Het strand van 450 meter en de mooie ligweiden zijn ideaal om ook in het binnenland te genieten van een dagje strand. Tot 19 augustus vind je in De Ster ook de Monstersummerslide terug: met z’n 18 meter hoog, 106 meter lang en 4 banen is het de grootste opblaasbare waterglijbaan van Europa.

Website

stranden-in-het-binnenland-monstersummerslide
Monstersummerslide

7. Provinciaal Domein De Gavers - Geraardsbergen

Net als aan de kust houden redders een oogje in het zeil op het strand van zwemvijver De Gaverplas. Het afgesloten zandstrand heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m². Ook leuk: je kan hier hangmatten en -stoeltjes huren om lekker in te chillen.

Website

 

Chloé
Chloé

Freelance copywriter die organisaties & ondernemers helpt met hun teksten, verhalen en communicatie.
Samen met haar man en dochters Colette (6) en Jeanne (4) woont ze in Aarschot.
Chloé wordt blij van yoga, paprikachips, uitgebreid ontbijten, goede fictieboeken en tripjes in eigen land en daarbuiten.