6 superleuke uitstapjes bij goed weer

Afkoeling nodig? 6x zomerse uitstapjes die je kan doen bij goed weer

Het ziet ernaar uit dat het weer een stralende week wordt en daar moeten we met z’n allen keihard van genieten. Wij zetten alvast 6 topuitstappen op een rijtje waar je met je kroost naartoe kan (om af te koelen!).

Tip! Ga zeker eerst eens kijken op de websites van de attracties voor je ernaartoe trekt want vaak moet je vooraf reserveren of online tickets kopen.

1. Een namiddagje naar de dierentuin


Wist je dat Vlaanderen heel wat prachtige dierentuinen rijk is?  Grote, kleine en dierentuinen met fijne speeltuinen erbij waarin jullie kleine rakkers heerlijk kunnen ravotten? Denk maar aan Planckendael, de Zoo van Antwerpen of Pakawi Park, er is zeker voor ieder wat wils!  Afsluiten doe je natuurlijk met een overheerlijk ijsje!

2. Een dagje naar zee

Heb je nog geen schoolgaande kindjes? Misschien is een dagje naar zee dan wel een leuk idee! Of je nu gaat voor een dagje strand of een bezoekje aan het Seafront (zie foto) of het Navigo-museum wilt brengen, aan zee valt er altijd wel wat te beleven.


Check zeker eens de tips van Kids en Trips voor een dagje aan de Kust

3. Een dagje pretpark


Bij goed weer denk je onmiddellijk aan leuke pretparken.

Check zeker onze aanraders 4 x pret in het park. Wedden dat je kroost dit geweldig vindt?

4. Afkoelen in het Zilvermeer


Het Zilvermeer is een begrip in de toeristische wereld. De zwemvijver heeft glashelder water en een uniek witzandstrand. Fonteinen, waterschermen en -kolken maken de waterpret compleet. De waterglijbanen en de water- en zandspeelplaats zijn een echte trekpleister voor het jonge grut. De veilige peuterspeeltuin, de waterspeeltuin en de uitdagende avonturenspeeltuin staan garant voor urenlang speelplezier.

Op het domein kun je roeien, waterfietsen, minigolfen, of een ritje maken met de elektrische minicars of op het gocartsparcours. Ideaal voor een zonnige woensdagnamiddag!


Meer info over Het Zilvermeer

5. Zoek verkoeling op in Het LeenEen wandeling in een bos is altijd een goed idee bij warm weer. Maar je kan het extra leuk maken door er samen een ontdekkingstocht van te maken. Bij provinciedomein Het Leen kan je een tas met materiaal ontlenen en een ontdekkingstocht maken in dit bos van meer dan 275 hectare! Maak samen een wandeling doorheen de geschiedenis van het domein terwijl je luistert naar de verhalen van de bomen in het bos. Voer de opdrachten van het kabouterpad uit en sleep het diploma van boskabouter in de wacht.


Meer info over Het Leen

6. Bezoekje aan het openluchtmuseum BokrijkEen dagje erop uit en ondertussen wat leren? Dan is een dagje openluchtmuseum Bokrijk een aanradertje. Je keert als het ware echt terug in de tijd en je kan er gerust een hele dag mee met opvullen! Een superinteressant museum waarin je ziet wat onze grootouders, overgrootouders en betovergrootouders hebben geleerd, hoe ze hebben gewerkt en geleefd. Bovendien is het extra fijn om er op woensdagnamiddag met kinderen naartoe te gaan want er is ook een speeltuin met megaglijbanen, schommels, een dradencircus, mini-auto’s, minigolf en zelfs een volledig kleuterdorp met HOPLA-speelhoek… de openluchtspeeltuin in Bokrijk is niet alleen gigantisch groot, hij is ook superleuk!


Meer info over Bokrijk