De leukste gezinsactiviteiten op Open Monumentendag

Erfgoed is er voor jong en oud. Op Open Monumentendag zetten dan ook heel wat organisatoren zich met hart en ziel extra in voor de jongste erfgoedfanaten. Ontdek hier enkele leuke activiteiten speciaal op maat van gezinnen!

Stellingbezoek Kasteel Beauvoorde

Altijd al eens willen weten hoe de spits van de toren van Kasteel Beauvoorde eruit ziet? Waag je kans en klim tijdens Open Monumentendag mee op de stelling tot aan de top van het kasteel! De gidsen vertellen je alles over de restauratiewerken. Bekijk tijdens het stellingbezoek het kasteel eens vanuit een ander oogpunt. Ontdek de details die je anders nooit van dichtbij kan bewonderen en kom tijdens het gidsbezoek alles te weten over de restauratiewerken.

Bekijk tijdens het stellingbezoek het kasteel eens vanuit een ander oogpunt. Ontdek de details die je anders nooit van dichtbij kan bewonderen en kom tijdens het gidsbezoek alles te weten over de restauratiewerken.

Bezoek aan Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek

Ontdek in de oude Stroopfabriek van Borgloon het verleden van de Loonse stroopmakerij en fruit. Ga een kijkje nemen in het productiehuis en aanschouw hoe er vandaag nog altijd Loonse stroop wordt gemaakt! 

Boeiende stadsrondvaart met gids

Vaar mee en ontdek het Diksmuide herdenkingslandschap van op het water. Een gids geeft je op de IJzer en Handzamevaart duiding over het landschap en de littekens uit WO I. Voor de jongsten is een leuke zoektocht voorzien langs het parcours. Kan jij alle pootjes vinden? Neem een deelnameformulier mee bij vertrek aan de dienst Toerisme en dien het ingevulde formulier in na de rondvaart en neem je prijs in ontvangst. Succes!