Ontdek de Riebedebie-game!

Neem rustig je tijd, speel het spel met vrienden en familie en ontdek bijna duizend attracties en musea in Vlaanderen en Brussel!

Primeur in de Vlaamse toerismesector

Het toerisme in Vlaanderen pakt uit met primeur op vlak van communicatie in de toerismesector. Na een hele reeks gedrukte brochures en digitale media, zoals websites, nieuwsbrieven en sociale media, is er nu een innovatieve game om mensen te informeren en inspireren. Het is de eerste keer dat de toeristische sector deze gloednieuwe formule inzet.

Met de Riebedebie-game beleef je een daguitstap met je hele gezin in de woonkamer. Zo leer je al spelend bij en krijg je inspiratietips voor je volgende daguitstap. Jan Van Looveren neemt de ‘gamers’ van dit leuke spel mee op een rondreis door heel Vlaanderen. Aan de hand van zijn verhaal, gekoppeld aan 5 leuke opdrachten, ontdekken spelers het aanbod van bijna 1.000 attracties en musea in Vlaanderen en Brussel.

Het spel is een samenwerking tussen de sectororganisatie Koepel van Attracties & Musea en Pretence Games, een start-up van een ondernemende tv-producer en een docent lerarenopleiding. 

Op 28 juni 2023 stelde Jan Van Looveren de innovatieve game voor aan de pers samen met de initiatiefnemers Koepel van Attracties & Musea en gamebouwer Pretence Games. 

Riebedebie-game

Hoe zit het spel in elkaar?

De Riebedebie-game maakt je wegwijs in de wondere wereld van Riebedebie!  Speel het spel en leer al doende meer over het indrukwekkende aanbod dat Vlaanderen en Brussel te bieden heeft. 

Dit spel leidt je rond op de website Riebedebie.be. Door middel van filmpjes met Jan Van Looveren kom je iets meer te weten over welke verschillende themaparken en musea je allemaal kan bezoeken. Om het spel tot een goed einde te brengen, moet je tussendoor raadsels oplossen en ook 5x een cijfercode ingeven binnen een bepaalde tijd. Deze codes vind je op codebordjes die goed verstopt werden op de website van Riebedebie.be.

Bij elke opdracht krijg je een afbeelding te zien die je duidelijk maakt waar het codebordje zich ongeveer bevindt. Ga het ook niet té ver zoeken op de website. Het is makkelijker dan je denkt, hoe jong of oud je ook bent. Wanneer je de cijfercode binnen de tijd hebt ingegeven, krijg je een leuk bonusfilmpje

Let goed op, want op het einde van dit filmpje geeft de gids je één of meerdere letters cadeau die uiteindelijk het CODEWOORD zullen vormen. 

En dat is nog niet alles. Wie het spel speelt maakt elke week kans op gratis tickets voor de leukste daguitstappen. Op het einde van de zomer is er zelfs een grote winactie. Iedereen die het spel minstens een keer speelde maakt kans op een vip-pas om met 2 personen de hele zomer lang ca. 300 attracties en musea uit het hele land gratis te ontdekken


Veel plezier!

Achter de schermen

Riebedebie-game
Riebedebie-game

Wekelijkse Winnaars

Week 1 (1juli - 7 juli 2023) - Bellewaerde Park - Natasche P.

Week 2 (8 juli - 14 juli 2023) - Technopolis - Dorien D.

Week 3 (15 juli - 21 juli 2023) - Plopsa Indoor Hasselt - Kelly M.

Week 4 (22 juli - 28 juli 2023) - Hidrodoe - Sibylle H.

Week 5 (29 juli - 4 augustus 2023) - Boottocht Diksmuide - Niek D.

Week 6 (5 augustus -  11 augustus 2023) - ZOO Antwerpen - Chris D.

Week 7 (12 augustus -  18 augustus 2023)  - Plopsa Station Antwerp - Sanne V.

Week 8 (19 augustus -  25 augustus 2023)  - Passchendaele Museum - Emanuela T.