20 niet te missen daguitstappen in 2020 / deel 2

2020 wordt het jaar van de originele daguitstappen, van dagjes genieten met de grote G en de allerleukste evenementen samen beleven...benieuwd waar wij je naartoe sturen? Je kan deze lijst gebruiken als jouw bucketlist voor 2020! Vorige week schotelden we jou de eerste 10 aanraders voor. Vandaag krijg je deel 2 op je bord, veel plezier ermee!


11. Test de gloednieuwe familie-achtbaan uit in Bellewaerde


Lachen, gieren, brullen want in 2020 opent Bellewaerde een nieuwe achtbaan, in de Canada-zone van het park. Met de komst van deze supercoole nieuwe attractie trekt Bellewaerde resoluut de kaart van de families. De family coaster wordt een nieuwe beleving voor jong en oud, te midden de Canada-zone van het park en naast de attractie Dawson Duel die in 2017 werd geopend. De attractie wordt de perfecte aanvulling van het bestaande aanbod in het park, namelijk een unieke mix van familiale attracties, exotische dieren en een prachtige groene omgeving. Iets om naar uit te kijken in 2020!

12. Beklim de Sint-Romboutstoren in Mechelen en vier mee het 500-jairg bestaan

De Sint-Romboutstoren biedt je een totaalbeleving: zowel de skywalk óp de 97m hoge Toren, als de beklimming ernaartoe staan garant voor een unieke ervaring. De bezoekersgids leidt je met interessante weetjes en opdrachten voor de jongsten doorheen de rijke geschiedenis van de Sint-Romboutstoren. Misschien kom je onderweg wel de torenwachter of de stadsbeiaardier tegen. Terwijl ouders over de geschiedenis van het gebouw leren, amuseren kinderen zich met een zoektocht op de verschillende verdiepingen. Eenmaal boven doet het indrukwekkende uitzicht van op de skywalk je verstommen. Kortom: hoor, zie en voel de stad vanuit de buik en vanop de top van dit statige belfort. Dit jaar bestaat de toren 500 jaar en zijn er heel wat leuke festiviteiten gepland, zeker in het oog houden dus!

foto: Visit Mechelen

13. Vier mee 'Feest in het bos'

Op zondag 27 september van 10u tot 18u word je op een speciale manier verwend als je het Bulskampveld bezoekt. Gezinnen en families staan deze keer extra in de kijker. Groot en klein kunnen een hele dag genieten en kiezen uit een waaier aan activiteiten, workshops, wandelingen enz. Voor de lekkerbekken zijn er heerlijke streekproducten uit het Landschapspark Bulskampveld. Meer info vanaf 1 augustus hier.

14. Bezoek Back To Bruegel in de Hallepoort

De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. Tot 18 oktober 2020 wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot BRUEGELs universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder. Vier werken van de meester komen werkelijk tot leven en laten je heel even ervaren hoe het leven er zo’n 450 jaar geleden uitzag. Beleef zo, en oog in oog met authentieke objecten van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de 16de eeuw aan de lijve: van schatten uit de Nieuwe wereld, over muziek- en meetinstrumenten tot wapens en wapenrustingen. Een interactieve opstelling nodigt daarenboven uit om naast zien en horen, ook te voelen, doen en ruiken. Bovenop de oude stadspoort, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Dankzij virtuele verrekijkers ontdek je hoe de 16de-eeuwse setting, waarbij de middeleeuwse verdedigingswallen de stad scheidde van het platteland, eruit zag. Aanradertje van jewelste om met gans de familie te bezoeken!


15. BBQ mee met het WK BBQ in Kasteel Wijnendale in Torhout

Voor het lekkerste WK ter wereld moet je volgend jaar in Torhout zijn. Want het Lokaal Bestuur Torhout organiseert op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september 2020 het WK BBQ in samenwerking met de BBQ Fielesoofen. Houd zeker onze agenda mee in het oog voor de praktische kant.
 

16. Zet het gratis Natuurfestival in Duinpanne met stip in je agenda

Gratis festival voor het hele gezin in Duinpanne? Leuk! Op zaterdag 3 oktober vanaf 13u30 kan je terecht in Duinpanne in De Panne voor een heerlijk dagje quality time met heel je gezin. Houd zeker onze website in het oog voor meer informatie.

17. Bezoek de gloednieuwe tentoonstellingsruimte 'De Levende Planeet' in het Museum voor Natuurwetenschappen

Het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel (KBIN) opent in de loop van dit jaar nog een gloednieuwe permanente tentoonstellingszaal met als thema 'Levende Planeet'. De zaal is goed voor 2.000 vierkante meter extra exporuimte, waarmee de totale tentoonstellingsoppervlakte in het museum op 8.000 vierkante meter komt. 'Levende Planeet' bestaat enerzijds uit een eclectische verzameling van opgezette dieren, liefst 850 soorten zullen er worden tentoongesteld. Ze vertegenwoordigen zowat alle klassen en types van dierlijk leven op aarde. Anderzijds zal er veel aandacht worden besteed aan alle mogelijke biotopen waarin het natuurlijke leven op aarde zich afspeelt. Echt iets om in je bucketlijst te zetten!

18. Stap de Week van het Bos mee in

Elk jaar kan je in de tweede week van oktober deelenemen aan tal van leuke bosactiviteiten rond de Week van het Bos. Het is te vroeg om nu al de activiteiten bekened te maken, maar wil willen je graag nu al warm maken om één van deze activiteiten mee op je bucket list te zetten voor 2020.

19. Test de gloednieuwe app van De Gavers uit

De app ‘De Gavers’ werd, in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen, ontwikkeld door hogeschool Vives. Ze bundelt alle nuttige info over het provinciedomein De Gavers, zoals de openingsuren, activiteiten, weetjes over zwemmen en zonnen en een plan van het volledige domein. Daarnaast bevat de app ook een interactieve game waarbij bezoekers door het domein kunnen wandelen aan de hand van spelletjes en vragen met natuurweetjes. De app is gratis en is beschikbaar voor verschillende types smartphones en tablets (Android, iOS en Windows Phone).

20. Trek naar Putteke Winter in verschillende provinciale domeinen

Ook volgende winter kan je weer genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in verschillende domeinen! Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, is Putteke Winter ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar. Verschillende domeinen hullen zichzelf in een magische sprookjessfeer tijdens deze gezellige winterwandeling. De wandeling wordt sfeervol licht en onderweg kom je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever. Houd zeker de website in het oog voor de data en de praktische info.
 

Waar ga jij naartoe dit jaar? Laat het ons zeker weten via Instagram @riebedebie of laat het ons weten via Facebook.