5 romantische uitstappen met Valentijn

1. Wandelen op de pier van Blankenberge

Hand in hand op de Belgium Pier Blankenberge wandelen en samen over de zee staren: romantischer kan bijna niet! Wist je trouwens dat dit de enige pier langs de Belgische kust is? Opwarmen bij een warme chocolademelk kan in de gezellige brasserie aan het einde van de pier. 

Praktisch: 
www.belgiumpier.be 

Visit Gent
© Stad Gent – Dienst Toerisme

2. Gezellig doen in Gent

Romantisch citytrippen: daarvoor hoef je niet persé naar Parijs of Barcelona. Ook Gent leent zich uitstekend voor een dagje of weekendje weg met je allerliefste. Kijk verliefd in elkaars ogen op de Sint-Michielsbrug, poseer voor een selfie in de middeleeuwse straatjes van het Patershol of maak een boottocht op de Gentse binnenwateren. Hoe je je tijd in Gent ook doorbrengt, het is de ideale stad om even de wereld te ontvluchten met z’n 2. 

Praktisch: 
www.visit.gent.be/nl

Myriam Luycx arboretum
copyright: Myriam Luyckx

3. Kussen onder de maretakken in Arboretum Kalmthout

Bij het Arboretum van Kalmthout werken ongetwijfeld romantische zielen. Elk jaar doen ze hier in de eindejaars- en valentijnsperiode heel wat moeite om de tuin net dat extra vleugje magie te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van maretakken en hartjes gemaakt van sneeuw?! Rond Valentijn staan hier ook de toverhazelaars in bloei. Hun kruinen met gele, oranje en rode bloemen verspreiden een heerlijk zoet parfum, dat je meteen uit je winterdip haalt. 

Praktisch: 
www.arboretumkalmthout.be 

4. Een middeleeuwse love story bij Historium in Brugge

In de Historium Story ontdek je middeleeuws Brugge via het liefdesverhaal van Jan van Eyck’s leerjongen Jacob. Verwacht je aan film, decors en speciale effecten. Is je tijdreis in deze meest bezochte attractie van de stad ten einde? Brei er dan zeker nog een vervolg aan door op verkenning te gaan in het Venetië van het noorden. Wandel over de Bonifaciusbrug, kuier door het Minnewaterpark of breng eens een bezoek aan het prachtige begijnhof. 

Praktisch: 
www.historium.be 

5. Kuieren door hartje Sint-Niklaas

Speciaal voor verliefde koppels hebben ze bij de stad Sint-Niklaas een wel heel romantische wandeling uitgewerkt. Flaneer met jouw geliefde langs de meest sfeervolle hoekjes van Sint-Niklaas op deze hartvormige (!) route. In de tuin van het Welzijnshuis kan je samen op de foto aan het reuzegrote, stalen kunstwerk 'Ageless Love' van Delphine Boël. 

Praktisch: www.ontdeksintniklaas.be

Chloé
Chloé

Freelance copywriter die organisaties & ondernemers helpt met hun teksten, verhalen en communicatie.
Samen met haar man en dochters Colette (6) en Jeanne (4) woont ze in Aarschot.
Chloé wordt blij van yoga, paprikachips, uitgebreid ontbijten, goede fictieboeken en tripjes in eigen land en daarbuiten.