5x topuitstappen op een regenachtige zomerdag

We weten het allemaal, het weer in België is echt onvoorspelbaar. Je kan nooit weten of er in de zomervakantie weer een bloedhete hittegolf aankomt, of een hele reeks regenachtige dagen met niet zo'n zomerse temperaturen. Wat moet je dan doen, thuisblijven en niet op uitstap gaan? Neen hoor! Riebedebie geeft je 5 tips om de regendagen in de zomer te trotseren.

regen zomer

Terug in de tijd in het MOT

"Geen museum over de vlinderachtige beestjes, maar wel eentje over ‘oudere technieken’. In een ver verleden was ik er al eens op bezoek en toen besloot ik al om ooit terug te keren met de (groot)ouders, want dit is de ideale plek om met drie generaties te bezoeken. Het MOT (Museum voor Oudere Technieken) is een actief museum dat jong en oud laat kennis maken met handwerktuigen en met technieken gedreven door water, wind en spieren. Het museum is verspreid over drie historische gebouwen in Grimbergen, en wij testten het hoofdgebouw ‘Guldendal uit’."

regen zomer

Een Duik in de Geschiedenis: Ontdekkingstocht in het Gallo-Romeins Museum, Tongeren

"Het Gallo-Romeins Museum  opende zijn deuren in 1954, nadat delen van de collectie eerder tentoongesteld waren in de stad en later in Hasselt. Het is er dus al een tijdje ;-) Met elke stap die we zetten in het museum, werden we meegenomen op een boeiende reis door de geschiedenis. Het begon met de tentoonstelling van de eerste bewoners van de regio, de Neanderthalers. Het was fascinerend om te leren over hun levensstijl, jachttechnieken en culturele overtuigingen."

regenachtige zomerdag

Museos, een schatkamer vol botten

"Wist je dat Koksijde naast een fantastisch strand ook een paar heel toffe indoor musea en attracties heeft? Museos , een natuurhistorisch museum en tegelijkertijd ook het levenswerk van biologen Leentje en Luc, is er daar één van. Tijdens een weekendje weg in Koksijde brachten we hen een bezoekje. Neem je een kijkje mee?"

Een zoete verkenning in het Chocolademuseum Choco Story, Brugge

"Op een stralende dag aan het einde van mei bezochten we vol verwachting het Chocolademuseum Choco Story in het betoverende Brugge. Gewapend met nieuwsgierigheid en een verlangen naar zoete lekkernijen, werden we ondergedompeld in een reis door de rijke geschiedenis en de verleidelijke aroma's van chocolade."

Speel de Riebedebie-game!

Met de Riebedebie-game beleef je een daguitstap met je hele gezin in de woonkamer. Zo leer je al spelend bij en krijg je inspiratietips voor je volgende daguitstap. Jan Van Looveren neemt de ‘gamers’ van dit leuke spel mee op een rondreis door heel Vlaanderen. Aan de hand van zijn verhaal, gekoppeld aan 5 leuke opdrachten, ontdekken spelers het aanbod van bijna 1.000 attracties en musea in Vlaanderen en Brussel.

En het leukste van al? Er worden elke week tickets weggegeven voor de leukste uitstappen! Hou onze sociale media en nieuwsbrief dus altijd goed in de gaten.

Speel het spel nu! 

Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)