6 x plaatsen waar je paaseitjes kan rapen

Dit weekend is het zo ver: Pasen! De paashaas is al helemaal klaar om alle paaseitjes te verstoppen op de leukste plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Waar ga jij dit weekend paaseitjes rapen? Ontdek nu 6 geweldige ideeën om met je kroost naartoe te gaan!

Plopsaland - De Panne

Hou je vast aan de takken van de bomen want Ketnet Junior komt naar Plopsaland met de Ketnet Junior Paaseierenraap! De paashaas heeft talloze paaseitjes verstopt en daagt jou uit deze te vinden. Jouw Ketnet Junior-helden Bumba, Bumbina, Kaatje, Kamiel en Viktor helpen jou daar graag bij! Haal de grootste speurneus in jezelf naar boven en verzamel zoveel paaseitjes als je kan.

Smul vervolgens samen met jouw Ketnet Junior-vriendjes van de heerlijke chocolade én neem een leuke foto met Bumba, Bumbina, Kaatje, Kamiel en Viktor!

De Gavers - Geraardsbergen

Kom paaseitjes rapen in De Gavers op zondag 9 april! Op verschillende plaatsen in het domein liggen paaseitjes verstopt. De kinderen kunnen die per leeftijdscategorie zoeken samen met de paashaas. Bij het naar huis gaan krijgt elk kindje een zakje met chocolade eitjes mee. Daarnaast is er ook nog leuke animatie met o.a. grime, kinderboerderij, straatanimatie, springkastelen, ballonnenclowns, yuha-diertjes-carts en een verteller.

Speelgoedmuseum - Mechelen

Doe de tocht doorheen het Speelgoedmuseum in Mechelen, zoek de eieren en los de vragen op. De zoektocht gaat door vanaf 1 april tot en met zondag 16 april. Ben je creatief en fan van gezelschapsspelletjes? Maak je eigen paasspel tijdens de knutselworkshop in de paasvakantie! De workshop vindt plaats om 13u30 en om 15u, op dinsdag 4 april, donderdag 6 april, vrijdag 7 april, dinsdag 11 april, donderdag 13 april en vrijdag 14 april. Schrijf je nu in!

Arboretum - Kalmthout

Paaseieren hangen vrolijk te wapperen in de bijzondere bomen en struiken van Arboretum Kalmthout.  Spring, huppel of wandel van het ene naar het andere ei om de hele tuin te ontdekken. 

Onderweg kom je paashazen tegen die je vragen om iets te doen, te bedenken, te raden of tellen. 
Ben je helemaal rond, dan wacht je een smakelijke verrassing! Ideaal voor kinderen tussen 4 en 10 jaar en hun familie. De speurtocht is inbegrepen in het toegangsticket voor de tuin.

Bellewaerde - Ieper

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de maand april elke openingsdag deelnemen aan de Kinder paaseierenzoektocht. In de namiddag kunnen ze terecht in de speciaal voorziene “paaszone”, aan de overkant van de vijver. Na hun zoektocht worden ze beloond met iets lekkers! Kom nu meer te weten.

Toerisme Koksijde

Vind 4 gekleurde eitjes (1 rood, 1 blauw, 1 groen en 1 geel) en krijg in ruil een lekker chocolade paasei. Vind jij het gouden paasei? Dan krijg je nog een extra prijs!Breng zeker een leuk zakje of zelfgemaakt mandje mee zodat je de eitjes makkelijk kan rapen!

De Paashaas komt ook piepen tussen de kindjes. Kinderen van het eerste tot derde leerjaar kunnen in Koksijde paaseitjes komen rapen op zondag 9 april om 11 uur. Inschrijven is gratis maar verplicht bij de dienst toerisme Koksijde. 

paasetjes
Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)