6 x zotte zomerzoektochten

Zijn jouw kinderen - net als die van ons - eerder van het (onder)zoekende type? Plan dan tijdens de grote vakantie zeker eens een zomerzoektocht in. Wij zetten de leukste voor jou op een rijtje. 

nerdland lieven scheire

1. Zomerzoektocht op safari met Lieven Scheire in Overijse

Het coronavirus heeft ons meer dan ooit aan het wandelen gezet. Tijdens zo’n tocht loop je, vaak zonder het te beseffen, immens veel boeiende stukjes natuur voorbij. Zelfverklaard nerd Lieven Scheire en insectenexpert Peter Berx kruipen in de rol van jouw persoonlijke safarigidsen en nemen je mee op expeditie. Alles wat je nodig hebt zijn stapschoenen en een smartphone om onderweg de QR-codes te scannen. 

  • Vertrek: CC Den Blank, Begijnhof 11, 3090 Overijse 

  • Lengte: 8,5 km 

  • Prijs: gratis 

www.overijse.be/nerdland 

MOT

2. Zomerzoektocht: Zet je (speur)neus aan het werk met Schatten van Vlieg 

Elke zomer kan je met Schatten van Vlieg op speurtocht in honderden musea, bibliotheken en andere culturele plekken. Het centrale thema van 2022 is “Ruik jij wat ik ruik?”. De zoektochten van het schattige vliegje zijn ideaal om je kroost op een originele manier een culturele locatie te laten ontdekken! 

© MOT Grimbergen

Zoektocht

3. Fotozoektocht op kindermaat in Ronse

Een stadswandeling doorheen het mooie Ronse, waarbij je aan de hand van foto’s op zoek gaat naar een geheim letterwoord. Ideaal voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. 

  • Prijs: gratis 

 

kapitein korrel

4. Zomerzoektocht: graaf een piratenschat op in Lommel 

Kapitein Korrel is een piraat met heel wat jaren ervaring op de teller. De kist met de schatten uit zijn wereldreizen bewaart hij in de Lommelse Sahara. Als de kist verdwenen blijkt te zijn, verdenkt de kapitein de bewoners van de Sahara van diefstal. Ga jij mee op onderzoek uit? 

  • Vertrek: Parking De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel 

  • Lengte: 3,5 km 

  • Prijs: Deze zoektocht zit samen met 3 andere in één pakket, dat je koopt voor 6 euro in de infokantoren van Bosland of online

 

 

5. Zomerzoektocht: duik in de wereld van natuurkunstenaars in Arboretum Kalmthout

In het Arboretum in Kalmthout ontdek je deze zomer welke kunstenaars een voorliefde hadden voor zonnebloemen, dahlia’s en waterlelies. Tijdens de zomerspeurtocht passeer je langs leuke opdrachten en spelletjes in de arboretumtuin. En misschien maak je daarna wel je eigen natuurkunstwerk? 

  • Ideaal voor kinderen tussen 4 en 10 jaar 

  • Prijs: Kinderen -12 jaar bezoeken het Arboretum gratis, vanaf 12 jaar betaal je 7 euro. Een speurkaart kost 2,5 euro en kan je kopen aan de balie. 

 

 

 

koekelare

6. Zomerzoektocht Koekelare

Fiets je graag? En hou je van kunst? Dan kan je tot 30 september deelnemen aan de nieuwe Koekelaarse zomerzoektocht. Je passeert acht artistieke locaties, waaronder K.E.R.K., de Kunsthalle ERvincK in Sint-Pieters-Kapelle. De Zomerzoektocht 2022 van Koekelare is een kunstzinnige rit doorheen het vlakke polderland, met weidse uitzichten alom en kerktorens aan elke einder, afgewisseld met pittoreske dorpjes (Moere, Zevekote, Sint-Pieters-Kapelle, Zande, Leke en Keiem) en enkele korte stukjes off-road. Centraal staan kunst en natuur.