Deze superleuke herfstwandelingen moet je zeker eens uittesten

Yay! De herfst met haar kleurenpracht is volop aan de gang...tijd voor een fijne wandeling. Inspiratie voor de allerleukste herfstwandelingen geeft Riebedebie je hier en nu:

Wij geven je een fijn overzicht van de leukste herfstwandelingen: 

Themawandeling 'Zaden en vruchten' in De Gavers in Geraardsbergen
Je gaat graag wandelen in de natuur maar je vindt dat je er niets (of te weinig) van kent! Daarom heb je er wel al eens aan gedacht om aan een begeleide natuurwandeling deel te nemen maar je vindt de drempel nogal hoog. Je hebt een beetje schrik dat zo een in het donkergroen uitgedoste en meestal met een serieuze hoed op het hoofd wandelende natuur encyclopedie je zal overdonderen of je hebt schrik dat je wandelconditie te wensen overlaat... Dan zijn onze natuurwandelingen, met Helix-gids, iets voor jou! Zaden en vruchten hebben vaak mens en dier nodig om zich te verspreiden. Ze zijn echter ook een belangrijke voedselbron. Ontdek er alles over tijdens een kleurrijke herfstwandeling.

Praktisch: * De wandelingen starten aan de receptie van de camping. * Het max aantal deelnemers is 25. * Een mondmasker is verplicht als de afstand niet kan behouden worden. * Tickets kan je enkel online boeken via www.degavers.be > Tickets evenementen.
Alle info vind je op hun website

Het is een stom-Bos-pad
Ontdek het bos als een massa kleuren, vormen en ervaringen. Een stom bos? Ik dacht het niet. In Provinciaal Domein Het Leen kan je deze superleuke wandeling doen met heel het gezin. Geschikt voor kinderen van 7 tot 11 jaar en zo'n 4km.

Tip: je kan ook het Kabouterpad of het Lichtend bospad uittesten! 
Download deze wandelroute

Verwonder-je-voeten-pad in de Plantentuin Meise
Het eerste blotevoetenpad in Vlaams-Brabant staat garant voor ruim 1 kilometer wandelpret. Het is aangelegd met natuurlijke materialen. Onderweg dagen we je uit om de materialen te raden waar je over loopt, en kan je de tocht op je blote voeten nog spannender maken door over en rond bomen te klimmen, door de vijver te waden...Het pad loopt ook door het Speelbos waar je kinderen naar hartelust kunnen ravotten. En na afloop kan je met tintelende voeten genieten van een drankje of een hapje op het terras van de Oranjerie. Het Verwonder-Je-Voeten-Pad is vrij toegankelijk voor elke Plantentuinbezoeker van 1 maart tot 31 oktober. Haast je! 
Alle info vind je hier

 

De Grote Schijn in Rivierenhof in Deurne
Een magische avondwandeling. Een feeëriek verlicht pad leidt de weg, fluisterende bomen genieten met je mee. Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad. Het Rivierenhof opent zijn deuren voor een zinnenprikkelende tocht door het donker. Een uniek audiovisueel spektakel brengt een vernieuwend verhaal zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Het hele parcours is één grote beleving, indrukwekkende technieken voeren je van de ene mysterieuze verrassing naar de andere. Laat je je leiden, of hou je even halt om te communiceren met een muzikale treurwilg? Jij beslist. Jij wandelt. Het park verwondert. De Grote Schijn belicht deze herfst het meest inspirerende stukje van Antwerpen. Deze uitgelichte herfstwandeling, waarbij je geniet van de pracht en kracht van de natuur in duizenden geuren en kleuren, is een unieke totaalbeleving voor elke bezoeker. Neem je tijd, laat je verwonderen.
Meer info vind je op deze website

Life of Trees
Ontdek het bos zoals je het nog nooit gezien hebt ... met speelse opdrachten laat de Ranger je de wonderlijke wereld van bomen en hun bewoners ervaren. 2 euro per persoon of 5 euro per gezin. Inschrijven niet nodig. Aansluitend kan je de fulldome voorstelling 'Life of trees' bekijken in de Cosmodrome. 
Meer info vind je via www.kattevennen.be