Op z'n paasbest: 15x tips voor een fantastische paasvakantie

Klaar voor een onvergetelijke paasvakantie vol avontuur en plezier? De attracties en musea van Riebedebie hebben een spetterend programma klaarstaan om jouw vakantie te verrijken. Met de zon aan onze zijde belooft het een onvergetelijke tijd te worden. Dus, welke uitstappen staan er op jouw agenda? Laat je verrassen en beleef de ultieme vakantie-ervaring!

1. Kom met de kinderen genieten van het paasweekend in Lieteberg!

Op zoek naar een paasavontuur met het hele gezin? Kom dan op zaterdag 30/03, paaszondag 31/03 of paasmaandag 1/04 naar het Blotevoetenpad in Zutendaal voor de Egg Challenge! Een spannende activiteit vol avontuur en plezier voor jong én oud. Mis het niet! Schrijf je in vóór zondag 24/03 en beleef een onvergetelijke paaservaring. 🐣

Help! Pier de mier en de paashaas zijn tijdens hun avontuurlijke klautertocht op het Blotevoetenpad hun paaseieren kwijtgeraakt! Kom jij hen helpen om de verstopte paaseieren terug te vinden?

Wist je dat de paashaas bij zijn voorbereidingen hulp krijgt van 13 kleine vriendjes, zoals de honingbij, het lieveheersbeestje en de hommel? Maar tijdens hun spannende wandeling zijn de paashaas en Pier de mier deze eieren verloren!

Kun jij ze helpen om de 13 mooi versierde eieren terug te vinden op het Blotevoetenpad? Er zit zelfs een gouden ei tussen! Houd je ogen goed open en ga op zoek naar het gouden ei. Als je een foto van het gouden ei deelt op Facebook of Instagram met #lieteberg, maak je kans op twee gratis combitickets van Lieteberg!

 • 📍Lieteberg, Zutendaal
 • 📆 30/03, 31/03 en 01/04

Meer info

Egg Challenge Lieteberg

2. Op naar De Gavers in Geraardsbergen!

Op paasmaandag, 1 april, worden paaseitjes verstopt in het domein waar kinderen tot 10 jaar de paashaas kunnen helpen met zoeken én rapen. Tijdens het zoeken kunnen bezoekers genieten van diverse leuke activiteiten zoals grime, een kinderboerderij, springkastelen, ballonnenclowns, en meer! Het aantal deelnemers is beperkt. Boek je ticket dus op tijd online!

Tijdens de paasvakantie biedt het domein drie leuke initiaties aan! Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders genieten van lasershooten op 2 april, muurklimmen op 4 april, en boogschieten op 9 april. Bekijk de kalender en koop alvast je tickets!


Beleef opnieuw plezier tijdens de paasvakantie met meespeel- en meezingvoorstellingen in zaal De Doos. En na elke voorstelling is er een toffe extra activiteit inbegrepen in de prijs!

Op het programma:
• 3 april: Meneer Stoffel's zotte zaalshow + workshop ballon figuurtjes maken.
• 10 april: Clown Rocky's Kriebelshow + grime.

 • 📍Provinciaal Domein De Gavers, Geraardsbergen
 • 📆 01/04 - 10/04

Meer info

3. Paasspeurtocht in het Arboretum Kalmthout

Tijdens de paasvakantie nodigt Arboretum Kalmthout je uit om kleurrijke eitjes te tellen tussen de bomen en struiken. Spring of huppel van het ene naar het andere ei en verzamel zoveel mogelijk op je speurkaart. 

Onderweg kun je leuke spelletjes spelen met de paashazen, en na de speurtocht wacht je nog een smakelijke verrassing! Een superleuke activiteit voor kinderen tussen 4 en 10 jaar en hun familie.

Of je nu met je klas, vrienden of familie komt, de arboretumtuin is een heerlijk groene plek om op avontuur te gaan. Ontdek bijzondere bomen, struiken en bloemen van over de hele wereld. Wandel over het boomstammenpad, speur de vijver af naar kikkers, of luister naar de geluiden in de fluisterbuis. En na afloop kun je in de cafetaria gezellig tekeningen inkleuren onder het genot van een drankje. Kom en geniet van een onvergetelijke dag in de natuur!

 • 📍Arboretum Kalmthout
 • 📆 23/03 - 14/04

Meer info

Copyright: Arboretum Kalmthout

4. Bim Bam Beieren, de klokken strooien eieren in Koksijde!

Op zondag 31/03 nodigt het Abdijmuseum Ten Duinen je uit om Pasen te vieren met de Paashaas en Bertha de kip op de Abdijsite. Ontdek de spelregels voor een onvergetelijke paaservaring!


Voor de jongste konijntjes (tot en met 3e kleuterklas, ouders zijn toegelaten):
• 9 – 9.30 uur (max.100 personen)
• 9.40 – 10.10 uur (max. 100 personen)
• 10.20 – 10.50 uur (max. 100 personen)


Voor de avontuurlijke paashazen (1ste tot en met 3e leerjaar, geen ouders toegelaten):
• 11 – 11.30 uur (max.150 personen) 

Ga op zoek naar 4 gekleurde eitjes (1 rood, 1 blauw, 1 groen en 1 geel) en ruil ze in voor een overheerlijk chocoladepakketje. Geniet van een ochtend vol plezier met megafun op het springkasteel, scoor een ballon bij onze ballonplooier of laat je schminken bij één van onze grimeurs, allemaal voor slechts 2 euro (inschrijven verplicht)! 

 • 📍Abdijmuseum Ten Duinen, Koksijde
 • 📆 31/03 - 10/04

Meer info

Copyright Abdijmuseum Ten Duinen

5. Help Klaas de Paashaas in The Outsider in Oudenaarde!

Duik in het avontuur bij The Outsider in Oudenaarde en help Klaas zijn verloren paaseieren terug te vinden en ze weer kleur te geven! Tijdens de hele paasvakantie, dagelijks van 13:00 tot 18:00, maak je kans op fantastische prijzen en kun je leuke foto's maken bij onze Pasen-thematische photobooth. Ontmoet zelfs Klaas! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, met begeleiding van een volwassene tegen een verminderd tarief. 

 • 📍The Outsider, Oudenaarde
 • 📆 30/03 - 14/04

Meer info

6. Eierenzoektocht in het BELvue Museum in Brussel!

Kom langs voor een avontuurlijke speurtocht naar chocolade eitjes! Doe leuke opdrachten, los raadsels op en maak tekeningen om te vinden waar de eieren verstopt zijn. Kom je ook?

 • 📍BELvue Museum, Brussel
 • 📆 30/03 - 14/04

Meer info

7. Een klassieke expo over technologie in Technopolis? Toch niet!

In de nieuwe expo ON/OFF moet je alles zelf een keer uittesten. Kom naar Technopolis en leer al spelend een hele galerij aan technologieën kennen. In de expo ontmoet je een robothond, zweef je door de bergen met een VR-parapente, creëer je je eigen stop-motion meesterwerk en laat je ogen het klassieke 'snake'-spel besturen. Benieuwd naar wat ON/OFF te bieden heeft? 

Maar er valt nog meer te beleven in Technopolis. Maak een robot bunny en ontvang een mooie korting! Spreken robots tot je verbeelding? En vind je konijntjes helemaal de max? Knutsel dan nu een te gekke robot bunny in elkaar en zet je lieveling daarna uit in Technopolis. In ruil voor jouw creatieve knutselwerk krijg je tijdens de paasvakantie (30 maart t.e.m. 14 april) 50% korting op één kinderticket (4 – 18j.).

Kom langs met je creatie en koop alvast je tickets online met kortingscode ROBOTBUNNY.

 • 📍Technopolis, Mechelen
 • 📆 30/03 - 14/04

Meer info

8. Vier toffe paasactiviteiten in Puyenbroeck in Wachtebeke

In Puyenbroeck valt er deze vakantie zoveel te beleven! 

 • Paaszoektocht (30 maart - 14 april): gratis avontuurlijke paaszoektocht in Puyenbroeck voor kinderen tot en met 10 jaar. Zoek de favoriete sporten van de paashaas en krijg een lekkere trofee mee naar huis. 
 • Op bezoek bij de lammetjes (1 - 14 april): kom even langs om de pasgeboren lammetjes te bezoeken in de Winterstal. 

Beide activiteiten zijn gratis, maar reserveer op voorhand wel je plaatsje via de webshop.

 • Wonderlijke wandeling: vanaf 1 april wandeling met grondplan en podcast voor gezinnen met kinderen van 9 tot 14 jaar.
 • Start to Golf (1 april): maak gratis kennis met de golfsport tijdens deze gratis initiatie in Golf Puyenbroeck. 

Klik op de activiteit voor meer info!

 • 📍Puyenbroeck, Wachtebeke
 • 📆 30/03 - 14/04

9. Interactieve voeltocht in het Gallo-Romeins Museum

Tijdens de paasvakantie is de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ extra aantrekkelijk voor een bezoek met de familie. Het museum werkte namelijk een interactieve voeltocht uit voor jong en oud. Scherp je zintuigen aan en trek met je (klein)kinderen op tijdreis naar de werelden van neanderthalers, de eerste landbouwers, Kelten en Romeinen.

Onderweg kun je voelen aan replica’s van eeuwenoude voorwerpen. Alsof je de échte archeologische objecten in handen hebt. Voelt het zwaar, ruw, glad of geribbeld? De eigenschappen helpen om de functie van de objecten te ontrafelen.

Kun je op het einde van de voeltocht ook raden welk mysterieus voorwerp in de voeldoos zit? Dan ligt in de schatkist een leuke verrassing op je te wachten! Een leerrijke én leuke ervaring voor het hele gezin.

 • 📍Gallo-Romeins Museum, Tongeren 
 • 📆 30/03 - 14/04

Meer info

Copyright Gallo-Romeins Museum

10. Paaszoektocht en speuren met de Kiekeboes in het Leen in Eeklo

In het domein zitten eieren verstopt. Vind jij ze allemaal? Vraag jouw zoekblad aan de balie van het bosinfocentrum en ga op speurtocht. Speur naar de eieren en duid ze aan op het blad. Jonge bezoekers zoeken er drie, en oudere zes. Heb je een volle zoekkaart? Je krijgt een lekker echt paasei in ruil. Daarnaast kan je ook meespeuren met de Kiekeboes! Speur mee met de familie Kiekeboe in Het Leen. Wat gebeurde er met de verdwenen camelia's? En waarom doet Van Der Neffe zo geheimzinnig?  De speurtocht is ongeveer 5 km lang en volgt onverharde bospaden.

 • 📍Het Leen, Eeklo
 • 📆 30/03 - 14/04

Meer info

11. Eieren na Pasen en veel meer bij De Ster in Sint-Niklaas

Op 1 april is er een fantastisch paasfeest voor kinderen tot 12 jaar met een hele reeks gratis activiteiten en animatie. Springkastelen, klimmen, ravotten, balanceren, ballonenclown, gekke kapsels, noem maar op! Ook de gocarts, minicars en minigolf van het domein zijn gratis. De paashazen wachten je met plezier op! I

 • 📍De Ster, Sint-Niklaas
 • 📆 01/04

Meer info

Daarnaast kan je ook een beestige rondleiding beleven in de kinderboerderij! edereen kent kippen, geiten, ezels en andere typische boerderijdieren, maar wist je dat domein De Ster ook wallaby’s, herten en pauwen heeft? Ken jij de juiste benaming van al deze diertjes? Weet jij wat de dieren eten of hoe zij verzorgd worden? Je komt alles te weten op de leuke kennismakingsmomenten.

 • 📍De Ster, Sint-Niklaas
 • 📆 02/04 - 30/04

Meer info

12. Paaszoektocht bij De Brielmeersen

Ook in De Brielmeersen komt de paashaas langs! Neem een helper en een smartphone mee en ga paaseitjes zoeken! Maandelijks wordt er ook een gegidste wandeling georganiseerd, met op 7 april de ooievaar- en reigerwandeling!

 • 📍De Brielmeersen, Deinze
 • 📆 02/04 - 30/04

Meer info

13. Ga op dagkamp in De Boerekreek!

Ga op dagkamp in De Boerekreek: de tofste beleving van één dag voor kinderen! Er zijn twee soorten kampen. Voor welke schrijf jij je in? 

 • Ambachtendag (2, 4, 9 en 11 april): op het programma staat o.a. ponyverzorging, wilgenvlechten en pottendraaien. 
 • Kreekdag (3, 5, 10 en 12 april): met avontuurlijke activiteiten zoals muurklimmen, mountainbiken, artry attac, zeilen, boogschieten, vlottenbouw en katapult sjorren. 

📍De Boerekreek, Sint-Laureins

📆 02/04 - 12/04

Meer info

14. De paasvakantie met de natuurgidsen in Koksijde-Oostduinkerke

Trek er deze vakantie eens op uit aan de kust! En ga dan zeker eens op stap met de natuurgidsen in Koksijde-Oostduinkerke. De natuurgebieden trakteren je op prachtige natuur, verrassende uitzichten en verborgen parels. Drie prachtige lentewandelingen die je niet mag missen:

Ontdek alle begeleide natuurwandelingen, van het Duinenhuis en Bezoekerscentrum De Doornpanne, in een handig overzicht. Haal "Spreekuur in de natuur" nu gratis bij de dienst toerisme of doorblader hem online.  

📍Koksijde - Oostduinkerke

📆 06/04 - 14/04

15. Bobbejaanland is weer open!

Jullie hebben er lang op moeten wachten - maar de seizoensopening staat nu écht voor de deur! Vanaf zaterdag 30 maart ben je opnieuw welkom voor een nieuwseizoen vol plezier, avontuur en adrenaline. Staat jouw eerste bezoek al op de planning?

📍Bobbejaanland, Lichtaart

📆 vanaf 30/03

Meer info

Nog meer uitstaptips!

16. Paaszoektocht in het Passchendaele Museum

Museumratje Maurice heeft iets leuks voor jou in petto. Maurice heeft enkele WOI-postkaarten verstopt in het museum. Elke kaart draagt een letter. Het is aan jou om alle letters te vinden en het verborgen woord te vormen. Heb je het juiste woord? Dan krijg je een lekkere verrassing aan het einde van je bezoek.

📍Passchendaele 

📆 30/03 - 14/04

Meer info

17. Paasvakantie in het AfricaMuseum

Wie het AfricaMuseum bezoekt tijdens de paasvakantie brengt best de (klein)kinderen mee, want samen wordt het alleen maar gezelliger!
Knutsel net als de kunstenaar Bodys Isek Kingelez jouw droomstad in mekaar. Of richt een knus nestje in, zoals ook de wevervogel of mestkever dat doen. Deze en andere doe-activiteiten rond het thema ‘THUIS’ maken er gegarandeerd een geslaagde familie-uitstap van!

📍Tervuren 

📆 30/03 - 14/04

Meer info

18. Paasspelen en -rituelen

Steek je handen uit de mouwen in een van de ateliers en ontdek het NIEUW atelier bijenhotel. Waag je in en rond de Speelschuur aan leuke paasspelletjes zoals eieren rollen, eierestafette en mastklimmen. Leer paaseieren kleuren op (over)grootmoeders wijze. Hul je in kleding van meer dan 100 jaar geleden en trek de leukste foto's aan onze verkleedkoffer. Ontmoet vaklui zoals de imker, herder, pottenbakker en lederbewerker.

📍 Genk

📆 30/03 - 14/04

Meer info