Wintergloed in Brugge: waarom dit op je winterbucketlist moet staan

Samen Brugge beleven. Het kan tijdens Wintergloed. Stap in een wonderlijke winterbeleving vol zinnenprikkelende ervaringen en fonkelmomenten. Wintergloed laat je connecteren met de stad en haar rijke geschiedenis,
Wintergloed omarmt je en verwarmt je. Of winters Brugge op zijn mooist beleven.

Een weekendje Brugge met een vriendin: pure me-time

'Eind december 2020 trok ik met een vriendin richting Brugge. Wintergloed bood een leuk alternatief voor een zoveelste wandeling door velden en bossen: dit keer stond een wandeling mét een snuifje cultuur op het programma.  Gewapend met de handige app én uiteraard met ons mondmasker op gingen we naar ’t Zand, de start van het lichtparcours. De wandeling is een kleine drie kilometer lang.

Al snel merkten we dat het prachtige decor van de Brugse binnenstad extra magisch was door de sfeervolle verlichting en de prachtige kerstversiering. Op tien locaties konden we bovendien genieten van het extra lichtspektakel van Wintergloed.

wintergloed

Zo worden er winterse taferelen geprojecteerd op de mooie gevels op ’t Zand, wordt de OLV-kerk indrukwekkend verlicht en lijkt het op het binnenhof van Gruuthuse alsof er achter de gevels een ware choreografie wordt gedanst. Aan de Dijver wandel je dan weer onder een langgerekt plafond van lichtjes, terwijl je aan de Vismarkt verrast wordt door dansende lampen die van kleur veranderen en over het plein golven. Op het Stationsplein waan je je in een winters landschap vol kerstbomen, en het Wijngaardplein ademt een sprookjesachtige sfeer waarbij bomen via een netwerk van felgekleurde draden met elkaar worden verbonden. Aan het Minnewaterpark konden we alleen maar denken hoe mooi Brugge die Scone toch is. (En hoe koud het was, dat ook.)

Die kou kon gelukkig verholpen worden door stevig door te stappen én door een heerlijke warme choco die we aan de voet van de OLV-kerk konden scoren. Daar kikkerden we meteen van op, zodat we ons weer helemaal op de schoonheid van de stad konden focussen. We wisten het al, maar het werd toch nog eens bevestigd: Brugge is prachtig. En door Wintergloed wordt dat nog eens extra in de spotlights gezet. 

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken: alles werd in het werk gesteld om Wintergloed coronaproof te organiseren. Zo is een mondmasker overal verplicht, geldt er op sommige locaties eenrichtingsverkeer om het verkeer te beperken en houden stewards een oogje in het zeil. Op de website kan je bovendien een druktebarometer raadplegen. Aanradertje van jewelste!'

Meer weten over Wintergloed? Je vindt hier alle info! 

wintergloed in brugge

Bezoek onze Brugse Musea

Combineer je bezoek aan Wintergloed met een uitstap naar één van onze Brugse musea. Zo ging reporter MIeke een tijdje geleden naar het Gruuthuusemuseum. Haar ervaringen kan je hier lezen. Of Lobke geeft hier 10 tips voor een weekendje weg met kinderen in Brugge. 

gruuthuusemuseum