5 pittoreske plekjes waar je kan genieten van een Indian Summer (én een picknick)

Bijna herfst maar ondertussen kan je nog volop genieten van een echte Indian Summer. Benieuwd waar je nog terecht kan om volop van het zonnetje te genieten. Vergeet je picknick niet!

1. De Averegten
In Heist-op-den-Berg kan je gerust een dagje doorbrengen in De Averegten. Voor de kinderen is er een ecologische speeltuin en een speelbos. Je kunt bijvoorbeeld ook met je hond gaan ravotten op de hondenweide die zich op de speelweide naast de grote parking bevindt. En…..op het eerste gedeelte van de weide kun je heerlijk picknicken!


2. In het Rivierenhof
Langs de vele wandelwegen in het park vind je zitbanken. Picknicktafels staan er aan de speeltuin naast het kasteel Rivierenhof, in de Kinderboerderij (open zondag t.e.m. vrijdag van 13u tot 17u) of aan de vogelkooi ter hoogte van de domeinwachtersvilla.  Ook op de grasvelden is het zalig picknicken met een dekentje.
 

3. Aan het Nationaal Tabaksmuseum
Aan het Nationaal Tabaksmuseum bevindt zich een in het oog springende rode fietsbrug die het jaagpad aan het museum met de Balokken verbindt. Op de kruising van het jaagpad en de brug staat er een schuilhut met picknicktafel en informatiebord over de Leiestreek. Je kan hier picknicken op de grens van Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië. Met de fiets kom je er via fietsnetwerk Leiestreek, nabij knooppunt 12. Via het initiatief 'De Knabbelkast' bestel je vooraf online je ontbijt-, picknick- of hapjesbox boordevol lekkere Wervikse producten, die je nadien uit één van de kluisjes (Knabbelkasten) kan gaan afhalen. Kortom, praktisch en zorgeloos genieten! 


4. Kasteel van Gaasbeek
Ergens tussen de glooiende heuvels van het Pajottenland prijkt het Kasteel van GaasbeekSpreid er je dekentje uit tussen de kronkelende paadjes en eeuwenoude bomen en breng zeker ook een bezoekje aan de museumtuin waar het heerlijk vertoeven is! 

5. Picknicken in Nationaal Park Hoge Kempen 
Het Nationaal Park Hoge Kempen in de Belgische provincie Limburg, is het enige Nationaal Park in België! Het is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha aan natuurpracht beheerd en beschermd wordt.  Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide en stuivende duinen, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, .... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. 

Het Nationaal Park is er enerzijds ter bescherming van de natuur, en anderzijds ter recreatie van de mens. Zo vinden wandelaars hun gading op de 440km aan wandelaars en fietsers vermaken zich op het fietsroutenetwerk, mountainbikers hebben 200km onverharde paden ter beschikking, voor ieder wat wils! 

Het enorme natuurgebied heeft 9 toegangspoorten. Dit zijn plekken aan de rand van het Nationaal Park met alle nodige faciliteiten zoals een ruime parking, infoborden, horeca, toiletten, enzoverder. Maar het is er dus ook fantastisch om te gaan picknicken! 

Foto: Visit Limburg

nationaal park hoge kempen