Dit vinden wij de 10 leukste zomerbars

De leukste zomerbars waar je na een bezoek aan één van onze attracties of musea kan nagenieten met een drankje en een hapje? Wij hebben onze 10 favorieten op een rij gezet.

Van zodra de zon tevoorschijn komt, schieten ze als paddenstoelen uit de grond: leuke zomerbars waar je in openlucht kan genieten van een frisse pint, coole cocktail of huisgemaakte ice-tea. Je vindt deze pop-up cafés op de meest originele locaties in Vlaanderen en Brussel. Vaak is er ook goed nagedacht over de inkleding: meubels gemaakt van paletten, strandstoelen, boeketten met veldbloemen op de tafels...

Maar welke pop-up zomerbar is nu de allerleukste om tijdens de zomer van 2022 een namiddag of avond te spenderen? In dit artikel delen we de favorieten van onze redactie.
 

De leukste zomerbars in West-Vlaanderen

CHIRI Beachbar - Oostende

Beachbar CHIRI is een culinaire zomerbar waar je na het relaxen ook iets lekker kan eten. Verwacht je aan een eclectische combinatie van Oostendse en Spaanse invloeden. Je vindt deze zomerbar nog tot 31 augustus ter hoogte van de sculpturen van Arne Quinze op het Zeeheldenplein. De zaak is bij mooi weer telkens dagelijks open van 10u tot 22u.

Website

Te combineren met een bezoek aan: Mu.Zee

 

Bar Botaniek - Kortrijk

Hoe gezellig kan de zomer zijn!? Vlij je neer in de zalige tuin, bij de vijver of in de schaduw van hoge bomen. Spreek er af met vrienden voor de lunch, een zondagse barbecue of wat lekkers uit de hippe foodtruck. Op de zomeragenda staan goochelkunsten, yogalessen en salsa-initiaties. Dit creatieve luilekkerland stal het hart van talloze Kortrijkzanen. Logisch, toch? 

In 2022 open van 25 mei tot 15 september.

MEER INFO:
Evolis, Oudenaardsesteenweg 379, 8500 Kortrijk
T. 0473 47 03 08 - Zie Facebook en Instagram.

Te combineren met een bezoek aan: TEXTURE - Museum over Leie en Vlas

leukste-zomerbars-west-vlaanderen
© CHIRI Beachbar

De leukste zomerbars in Oost-Vlaanderen

Absolut Beach - Oudenaarde

De slogan van deze zomerbar is “life is better at Absolut”, en je moet er geweest zijn om het te geloven. En het beste van alles: Absolut is elke dag van de week open! Af en toe organiseert de zomerbar een brunch of barbecue, waarvoor je op voorhand moet reserveren.

Website

Te combineren met een bezoek aan: Centrum Ronde van Vlaanderen of MOU - Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen

 

Heerlijkheid van Herlegem - Sint-Amandsberg

Eigenaars Iris en Koen noemen hun zaak geen zomerbar, maar een tuincafé. Deze plek op 10 minuten fietsen van Gent is een oase in het groen, waar je bovendien wordt omringd door een boerderij van meer dan 1.000 jaar oud. De Heerlijkheid is open van donderdag tot zondag en je kan er terecht voor drankjes, home made gerechten en zoetigheden om te delen. Iris en Koen organiseren ook af en toe een brunch of een live optreden.

Website

Te combineren met: zwemmen in LAGO Gent Rozenbroeken

 

leukste-zomerbars-oost-vlaanderen
© Heerlijkheid van Herlegem

De leukste zomerbars in Vlaams-Brabant

Pop-up café Liermolen - Grimbergen

Geen hip gedoe, wel heel veel jeugdig enthousiasme in dit pop-up café op de site van het MOT in Grimbergen. Nog tot 15 augustus openen 3 lokale jeugdverenigingen elk om beurt deze zomerbar met een eigen kaart en een gezellig aangekleed terras. De opbrengsten gaan integraal naar de jeugdvereniging zelf. Om ze te steunen, moet je gewoon iets komen drinken. Als dat geen goeie deal is!

Website

Te combineren met een bezoek aan: het Museum voor Oudere Technieken

Pop-up Heldenland

Heb je fans van de Ketnetreeks “Helden” in huis? Verras hen deze zomer dan eens met een bezoekje aan Heldenland in Tienen. Deze hippe speeltuin in de suikerstad is volledig opgebouwd uit gerecupereerd industrieel materiaal. Op de site vind je ook een pop-up zomerbar, die op sommige dagen coronaproof wordt uitgebaat door de Tiense verenigingen.

Website

Te combineren met een bezoek aan: speeltuin Heldenland

 

leukste-zomerbars-vlaams-brabant
© Stad Tienen - Heldenland

De leukste zomerbars in Limburg

Bar Liv - Tongeren

Achter zwembar De Pline in het Pliniuspark in Tongeren vind je deze zomer Bar Liv terug: een pop-up zomerbar waar je kan chillen in één van de vele ligzetels terwijl je kroost zich uitleeft in de nabijgelegen speeltuin. Open van woensdag tot zondag en dat nog tot en met 29 augustus.

Website

Te combineren met een bezoek aan: het Gallo-Romeins Museum of het Teseum
 

Tucan Apero Bar - Zepperen

Ook het piepkleine dorpje Zepperen in Haspengouw heeft zijn eigen zomerbar. De Tucan Apero Bar in de tuin van taverne Haspengouw is de place to be voor cocktails, tapas, zomerse deuntjes in een prachtige omgeving. Wie zei er dat een #staycation niet plezant kon zijn?!

Website

Te combineren met: een beklimming van de abdijtoren in Sint-Truiden

leukste-zomerbars-limburg
© Bar Liv

De leukste zomerbars in Antwerpen

T’Ile Malines - Mechelen

In de armen van de Dijle ligt op wandelafstand van het centrum van Mechelen een oude sluiswachterswoning en -atelier. Jarenlang bleef het terrein ontoegankelijk en werd de verborgen tuin vergeten. Nu vind je er al enkele zomers een superleuke zomerbar, waar je af en toe ook een wijnproeverij, yogales of rommelmarkt kan meepikken.

Website

Te combineren met een bezoek aan: Kazerne Dossin

 

ZOOmerbar - Antwerpen

De ZOOmerbar brengt je elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van de grote vakantie een verkwikkend live optreden, koele cocktails en snacks. In een prachtige belle époque decor mét zicht op de flamingo's! De toegang is gratis, ook als je de ZOO niet (betalend) bezoekt.

Website

Te combineren met een bezoek aan: De Zoo natuurlijk!

leukste-zomerbars-antwerpen
© ZOO Antwerpen - Jonas Verhulst
Chloé
Chloé

Freelance copywriter die organisaties & ondernemers helpt met hun teksten, verhalen en communicatie.
Samen met haar man en dochters Colette (6) en Jeanne (4) woont ze in Aarschot.
Chloé wordt blij van yoga, paprikachips, uitgebreid ontbijten, goede fictieboeken en tripjes in eigen land en daarbuiten.