Trick or Treat: 11x avonturen voor echte Halloween-fans!

Maak je klaar voor de betoverende wereld van Halloween, waar griezelig plezier en avontuur hand in hand gaan! De herfstblaadjes vallen en de geesten komen tot leven, hoog tijd dus om je verkleedkleren tevoorschijn te halen. Speciaal voor de echte Halloween-fans sommen we de allerleukste Halloween-activiteiten op. Bereid je voor op een onvergetelijke Halloween-ervaring!

Karrenmuseum - Essen

Wanneer de dagen korter worden en de nachten langer, verschijnt er (heel even) een wonderlijke wereld die enkel échte speurneuzen kunnen zien. Maak kennis met ‘Mundo de los Muertos’, een wereld waarin de doden hun beste kleren aantrekken om feest te vieren! Ook Paula en Hugo vertellen je graag enkele mooie momenten uit hun leven...

Zoek de vier kijkdoosjes en los de opdrachten op! Let op: kijk goed uit je ogen, want alleen zo kan je de laatste opdracht oplossen en de schatkist openen! Want jawel… Paula en Hugo hebben iets in de echte wereld verstopt!

📅 21/10 - 30/11

Meer info

Mini-Europe - Brussel

Tijdens de herfstvakantie pakt Mini-Europe opnieuw uit met Halloween@Mini-Europe: een unieke kans om je zestien dagen lang onder te dompelen in de wereld van Halloween, met klassieke, levensechte decors met heksen en pompoenen. Bovenal is het de kans om te ontdekken hoe miniskeletten en minizombies de miniatuurwereld van Mini-Europe op zijn kop hebben gezet. Spinnen hebben de Eiffeltoren ingenomen en de zombies (de goede mama en haar dochtertje) creëren een maf en humoristisch pretpark. Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn mocht er geen cultureel accent worden toegevoegd, door bijvoorbeeld verhalen te vertellen over het lot van heksen in de middeleeuwen of dat van Frankenstein.

📅 21/10 - 30/11: promo met €2 korting!

Meer info

Bellewaerde Park - Ieper

Vanaf zaterdag 21 oktober beleef je griezelplezier voor jong en oud in Bellewaerde Park. Het park is volledig omgetoverd tot een duivelse mix van spookhuizen, shows, adembenemende attracties, speciale effecten en prachtige Halloween decors. https://halloween.bellewaerde.be/nl dit jaar is King’s Fest, Phantasmagoria (zoektocht voor kinderen) en Stunt&Dive show Fiesta de los Muertos.

📅 21/10 - 05/11

Meer info

MOT - Grimbergen

Tijdens de herfstvakantie nodigen we de geesten van de doden uit met lantaarns gemaakt van pompoenen. In het MOT bak je met hen pompoenpizza's in de bakoven aan de Liermolen. Vervolgens peuzel je ze op!

📅 31/10

Meer info

Bobbejaanland - Lichtaart

Ontdek dit seizoen zeven ijzingwekkende spookhuizen - waarvan één volledig nieuw! We lieten Sonar voorgoed naar de bodem zinken en verwelkomen Wrecked: het onheilspellende piratenschip van kapitein William en zijn crew.  Daarnaast zorgen Circus Carnivalé, Monkey Clan, Plaza de los Muertos en nieuwkomer Whispering Waters er samen voor dat de halloweensfeer in heel het park aanwezig is. Laat je de stuipen of het lijf jagen of verwonder je tijdens één van de vele live-acts.

Of ga jij deze Halloween op de thee met Alice & co tijdens een Mad Tea Party? Schud je de benen los tijdens de betoverende Fiesta Nocturna? Of sluit je de avond af met een Epic Party? De keuze is aan jou. Ook tijdens Halloween is Bobbejaanland 't plezantste land voor groot én klein. Doe mee aan de Pumpkin Race, leef je uit tijdens Spooky Salsa en hou alle enge figuren op veilige afstand met een antimonsteramulet.
 

📅 07/10 - 05/11

Meer info

The Outsider - Oudenaarde

Het domein van The Outsider wordt omgetoverd tot een Halloweenparadijs. Voor de jongste griezels is er een Halloweendorp met activiteiten zoals schminken, knutselen, speleologie, en een springkasteel. Daarnaast is er een griezelige speurtocht over het hele domein met kans op leuke prijzen. De deathride is uitzonderlijk geopend voor het grote publiek en de touwenpiste blijft open voor een avontuurlijk hoogteparcours in het donker.

Bezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende pakketten: Spook, Zombie en Vleermuis, waarbij elk pakket meer avontuur en adrenaline biedt. Natuurlijk kunnen lekkernijen zoals heksensoep en warme chocolademelk niet ontbreken in onze Bloody Bar.

 

📅 28/10 - 29/10

Meer info

Halloween in Koksijde

Tijdens de herfstvakantie wordt Koksijde omgetoverd tot een griezelparadijs voor jong en oud. Heksen, monsters en spoken: ze zijn er allemaal. Woehahaaa! Koksijde staat in vuur en vlam… Bereid je voor op een gloeiende Halloween-ervaring. Durf jij het aan? 

Wees gewaarschuwd: vervelen is geen optie, griezelen wel!

📅 21/10 - 05/11

Meer info

Speelgoedmuseum - Mechelen

In het Speelgoedmuseum valt zoveel te beleven tijdens Halloween! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Halloweentocht? Ricky, een van de poppen in het museum, is op hol geslagen nadat een boze Halloweengeest bezit van hem heeft genomen. Durf jij het aan om je in het donker door het museum te begeven en het tegen Ricky op te nemen? 

Daarnaast is de kat van de heks ziek! Omdat ze ziek is moet de heks een brouwsel maken, maar ze weet niet meer welke ingrediënten ze daarvoor moet gebruiken. Kan jij heks helpen door alle ingrediënten te verzamelen?

Hou je van experimenteren met spookachtige schaduweffecten en schimmenspel? Werk je graag met lijm en schaar? Dan is onze griezelworkshop misschien wel iets voor jou! Uit een schoendoos maak je een schaduwtheater met spookjes, harige spinnen, zwarte katten, vleermuizen of andere griezelfiguren. Wil je graag jouw gemaakte figuren als schimmen op de muur uitproberen en optreden in je eigen schaduwtheater? Wees welkom en kom meedoen!

Of beleef een heuse spelnamiddag! Speel verschillende gezelschapsspelletjes, telkens in een ander thema!
 

📅 28/10 - 05/11

Meer info

Doolhof - Loppem

Kom ook dit jaar mee griezelen tijdens Halloween! Het doolhof en omgeving baden drie dagen lang in een spookachtig Halloween sfeertje
Na het succes van vorig jaar kan er niet alleen genoten worden van verdwalen en griezelen in het Loppemse doolhof maar ook langs het wandelpad tussen de parking en het doolhof én in de vroegere kasteelmanège.  Dit jaar kan je in de vroegere manège terecht om wat griezelkunstwerkjes te zien, gemaakt door leerlingen van enkele Zedelgemse scholen. Je kan er ook doorlopend terecht voor de vertoning van griezelfilms.

📅 28/10 - 05/11

Meer info

Klein Strand - Jabbeke

Het perceel van Klein Strand krijgt een volledige Halloween-facelift. Beleef een spannende Halloween Movie Night. Trek dus een leuk griezelkostuum aan en kom gezellig mee kijken naar een of meerdere films op de zolder van de kidsclub. Een dag later gaan de allerjongsten (en iets minder jonge) op jacht! Op z'n best verkleed, komen ze aankloppen en stellen je de vraag "snoep of je leven?" Een klassieker onder het Halloween vieren! Zoals andere jaren is er natuurlijk ook weer een Halloweentocht!

📅 28/10 - 05/11

Meer info

Hondenhalloween in Balen

Tijdens de herfstvakantie zijn er dagelijkse gratis Halloween-wandelingen van 4 km en 6 km in Olmen. Deze wandelingen bevatten Halloween-decors die zowel griezelig als grappig zijn. Hondenliefhebbers zijn welkom, en je kunt starten bij café de Compagnie. Er is een gratis wandelformulier beschikbaar op het terras van het café, en je kunt de hele dag beginnen met de wandeling. “Deze wandeling richt zich naar alle hondenliefhebbers, jong en oud”, zegt Werner Hens, schepen voor Toerisme. “Hondenliefhebbers die zelf geen viervoeter hebben, zijn zeker ook welkom. Maar als je je hond meebrengt, zijn ze sowieso welkom in de horeca die je onderweg tegenkomt.” Deelname is gratis, en er is een wedstrijd met cadeaupakketten te vinden langs de route bij Carrefour Express Olmen.

📅 28/10 - 05/11

Meer info

Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)