Geen binnenspeeltuin voor deze mama's: de leukste alternatieve adresjes van 3 leuke mama's

Het is zaterdag en dan plan je graag eens een uitstap met heel je gezin, toch? Deze 3 mama's delen de leukste adresjes waar je als ouder ook iets aan hebt.

Lobke (35) uit Puurs:
"Ontdek eens een stad die niet vanzelfsprekend is"


"Eigenlijk hoef je niet altijd ver te gaan om een boeiende uitstap te plannen. Vaak kan je al bij jou in de buurt toffe activiteiten beleven. Ik vind het ook altijd fijn om een stad te ontdekken die niet vanzelfsprekend is. Zo gingen wij onlangs naar Beringen, waar heel wat fijne activiteiten te doen zijn met kinderen (en je hebt er als ouder ook iets aan!). Denk aan het Mijnmuseum maar eigenlijk is heel de site daar fantastisch met kinderen. De Avonturenberg is zeker ook een dikke vette aanrader, je krijgt als cadeau een prachtig uitzicht over Beringen. En je moet zeker ook eens gaan eten bij TODI een indoor duikcentrum waar je naar visjes kan gaan kijken in het aquarium."

Stefanie (33) uit Leuven:
"De Kust is ook in de winter een goed idee"


"Ik woon in Leuven, eigenlijk het middelpunt van ons land, daarom is geen enkele daguitstap eigenlijk ver weg. Een weekendje naar zee, ook in de winter, vind ik altijd een goed idee. En dan raad ik absoluut het NAVIGO-museum aan waar je naar de visjes kan gaan kijken. Of een bezoekje aan het Abdijmuseum Ten Tuinen is ook echt een aanrader! Ga zeker ook eens winterwandelen op het strand, want dat is echt supergezellig, als je  goed aangekleed bent tenminste."

Rientje (31) uit Terhagen:
"Geen binnenspeeltuinen voor mij!"


"Ik ben moeder van twee en ik haat binnenspeeltuinen. Dus waarom naar een binnenspeeltuin trekken als je honderden andere alternatieven hebt om eropuit te trekken? Wij gaan zelf geregeld naar De Schorre in Boom. En volgende week start daar Putteke Winter met verlichte paadjes die je leiden langs prachtige natuurplekjes, wonderlijke verhalen, uitdagende figuren en wervelende vuurshows. Echt een aanrader met de kinderen, en jij drinkt ondertussen gewoon een gluhweintje erbij. Gezellig toch?"


Ben jij een mama die er graag op uit trekt en deel je jouw tips graag met ons? Laat het ons zeker weten via redactie@riebedebie.be, want misschien sturen wij jou wel eens op uitstap met je kroost!