Klaar voor Buitenspeeldag? Met deze 6 tips zeker wel!

Stuur je kinderen op woensdag 17 april naar buiten, want het is Buitenspeeldag! Wat begon als een bescheiden evenement, is uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Veel geliefde kinderzenders laten deze dag leeg op televisie. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben ook enkele attracties en musea van Riebedebie een geweldig programma samengesteld om alle kinderen op woensdag 17 april naar buiten te lokken! 

1. Bezoek een van de Antwerpse Provinciale Groendomeinen!

In provincie Antwerpen openen heel wat groendomeinen hun deuren met een exclusief aanbod voor Buitenspeeldag! Aan welke activiteit neem jij deel? Tag ons op sociale media!

 • De Averegten (Heist-op-den-berg)
  Geen Ketnet of VTM-Kzoom, maar lekker buiten spelen en ravotten! Samen met team Sport en Jeugd van Heist-op-den-Berg maak je er een onvergetelijk leuke dag van. Trek je ravotkleren aan en kom spelen met je vrienden, broers en/of zussen in De Averegten!

  Meer info

 • Vrijbroekpark (Mechelen)
  Ontleen een gocart en test het parcours uit. Dat kan ook met je fiets! Of speel je liever een spelletje? Geen probleem. Dankzij het Speelgoedmuseum speel je met groot buitenspeelgoed!

  Meer info

 • Prinsenpark (Retie)
  Er valt weer heel wat te beleven in het bos tijdens Buitenspeeldag. Neem deel aan leuke gratis activiteiten. Natuurlijk kan je ook vrij in het bos spelen en ravotten. De (groot-)ouders kunnen dichtbij de speelzone rustig verpozen op de zitbanken.

  Meer info

2. Buiten spelen in Bulskampveld (Beernem)

Tijdens de buitenspeeldag valt er niets te beleven op tv, maar des te meer in Bulskampveld! Spelen en ravotten in het bos is de boodschap. Test je evenwicht op het hindernissenparcours en leer boomklimmen als een echte avonturier. Ga terug naar de oertijd en leer speerwerpen met een speerdrijver. Een dag vol leuke activiteiten wacht op jou!

Wist je trouwens dat er ook een bezoekerscentrum is? Riebedebie-reporter Inge schreef er recent een heel interessante reportage over. Lees de reportage nu!

Meer info

3. Zoveel spelplezier in Provinciedomein Halve Maan (Diest)

De evenementenweide op provinciedomein Halve Maan is tijdens Buitenspeeldag dé plaats om je spelplezier buiten te gaan zoeken. Voor de gelegenheid gaan ook alle Vlaamse televisieschermen op zwart. Geen enkele reden om binnen te blijven, dus!

Maar wat valt er te beleven? Meer dan je zou denken:

 • Springkastelen
 • Rodeostier
 • Twisterladder
 • Basejump
 • Hindernisbanen
 • Sportdemo’s
 • Frietjes
 • Cupcakes en ijsjes

Meer info

4. De Ster en het marktplein in Sint-Niklaas wachten op jou!

In Sint-Niklaas kan je dit jaar op twee manieren Buitenspeeldag beleven!

 • Sint-Niklaas
  Spring op je fiets en kom de speelplekken van Sint-Niklaas ontdekken met allerlei leuke speeltoestellen of ga naar het extra sport- en spelaanbod op een tiental verschillende locaties. Tijdens Buitenspeeldag kan je overal spelen, zelfs de auto’s moeten een keertje aan de kant voor vier buitenspeelstraten waar je van alles kan beleven. Stippel met je vriendjes het perfecte buitenspeelplan uit op de speelkaart
  Meer info
   
 • De Ster (Sint-Niklaas)
  Domein De Ster heeft leuke buitenspeelplannen en voorziet een leuk extraatje om je speeldag te pimpen! Check zeker de website voor meer info, en schrijf je in voor deze fantastische dag!
  Meer info

5. Bezoekerscentrum Lieteberg is klaar voor Buitenspeeldag (Zutendaal)

Op woensdag 17 april gaan de schermen op zwart en dagen we kinderen en jongeren uit Vlaanderen en Brussel uit om buiten te gaan spelen! En daar draagt het Bezoekerscentrum Lieteberg graag een steentje aan bij. Want geen betere plaats om buiten te spelen dan in de natuur. Kom daarom met je (klein)kinderen de natuur ten volle beleven op het mooiste Blotevoetenpad van Vlaanderen. Avontuur, plezier én gezonde buitenlucht verzekerd!

Meer info

6. Test een buitenspeeltuin uit!

Via onze attractiezoeker vind je wel 27 plaatsen waar kinderen zich volledig kunnen laten gaan. Je vindt er vast en zeker eentje bij jou in de buurt waar je kan gaan ravotten met je kinderen. Plezier verzekerd!

27 toptips op Buitenspeeldag