Start de zomer in de Antwerpse provinciedomeinen!

1 juli komt eraan, eindelijk zomervakantie! Er valt in alle attracties en musea van Riebedebie heel wat te beleven. Wist je dat er ook in de Antwerpse provinciedomeinen heel wat te doen is deze zomer? We sommen even de leukste agendapunten op om je zomer mee te beginnen.

Rivierenhof

Knappe kunst in het Rivierenhof

Ga op 2 juli naar het Rivierenhof en waan je een weg door de kunstwerken die in het park worden tentoongesteld. Kies voor een gegidste wandeling van 10 tot 12 uur of van 14 tot 16 uur en ontdek de verhalen achter de werken.

Meer weten

Provinciaal Groendomein Prinsenpark

Ontmoet een schaapherder, zijn herdershond en kudde!

Op 4 juli start het Provinciaal Groendomein Prinsenpark met een “wolwandeling”.  Je komt meer te weten over ooien, rammen en lammeren en hoe schapen helpen om de natuur mooier te maken. Daarna gaan ze de weide in, zie je hoe een herdershond schapen drijft en leer je ook zelf schapen drijven. De meeting duurt ongeveer 1,5 uur en start aan het onthaal van het nieuwe bezoekerscentrum van het Prinsenpark. 

Meer weten

Kesselse Heide

Yoga op de Heide

Doe deze zomer yoga in de rustgevende natuur van Kesselse Heide! Iedereen, van jong tot oud, is welkom bij 'Yoga op de Heide' op zondag 9 juli om 10u. Vergeet je (yoga)matje niet en draag comfortabele kleding. Tickets zijn verkrijgbaar voor 5 euro. Bij slecht weer verplaatsen we naar het bezoekerscentrum Doefoepdhei.

Meer weten

Zilvermeer

Op naar het havenfestival in het Zilvermeer

Na een onderbreking van 3 jaar door de coronapandemie is het eindelijk zover: het havenfestival aan het Zilvermeer keert terug op 1 en 2 juli. Geniet van heerlijk zomerse drankjes en laat je verrassen door de originele foodtrucks die de meest smakelijke lekkernijen serveren.

Meer weten

Vrijbroekpark

Zomerse barbecue in het Vrijbroekpark Mechelen

Het is weer die tijd van het jaar! Het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark trapt de zomervakantie af met een heerlijke barbecue. Neem je favoriete eten mee in en ga zelf aan de slag met een barbecue. Het groendomein is net als vorig jaar afvalvrij. Dus breng je eigen herbruikbare dozen, drinkflessen en dergelijke mee. Deelname is gratis! Je hoeft alleen maar vooraf in te schrijven.

Meer weten