7 zalige zomerevenementen die je niet mag missen in augustus

1. MIDZOMERSTERRENNACHTEN in het MIRA
2, 3 en 4 augustus in Grimbergen

Zoals elk jaar doet MIRA mee aan het internationale sterrenkijkinitiatief Nuits des Étoiles, bij ons worden dat drie "Midzomersterrennachten" op een rij: vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus. Bij helder weer kan je dan in de loop van die drie avonden tussen 22 en 01 uur de prachtige zomersterrenhemel komen verkennen doorheen onze krachtige telescopen en verrekijkers. Wat de planeten betreft kunnen tijdens onze waarnemingsavonden deze keer Jupiter en Saturnus bewonderd worden. Op 1 augustus was het Nieuwe Maan, en dus kan aan het begin van de avond misschien ook nog wel het smalle ondergaande maansikkeltje gezien worden.
Alle info vind je hier


2. GEEL ZOMERT
Alle vrijdagen van

Alle vrijdagen van de zomervakantie kan je zomaar een gratis concert beleven in de prachtige tuin van jeugdcentrum De Bogaard. Veel ambiance, straffe podiumacts, keigoeie muzikanten, een ongekende variatie aan muziekstijlen, covers om van te snoepen, talent uit Geel en omgeving ... Het is er allemaal. Samen met vrienden en familie in een ontspannen sfeer bijpraten hoort er eveneens bij. Ook voor de kleinsten is Geel Zomert! een feest. De ene week is er een springkasteel, de andere week tovert een clown de grappigste ballonfiguurtjes tevoorschijn en altijd is er volop tijd en ruimte om met de vriendjes veel pret te beleven. De al wat oudere jeugd, senioren én alle vakantiegenieters worden op vrijdag 12 juli, in de namiddag, op een extraatje vergast met ‘Geel Zomert! EXTRA'.
Alle info vind je hier

3. ZOMERPARCOURS IN HET ZWIN
Heel de maand augustus

Tijdens de zomervakantie staan de hutten van het Zwin Natuur Park open om bezoekers te verwennen met tal van activiteiten. Voor het Zwin Natuur Park creëert kunstenaar Guillaume Bijl een nieuwe, ruimte-vullende installatie. Hij laat zich hierbij inspireren door de toeristische beeldcultuur aan de Kust die hij verweeft met kunsthistorische referenties en alledaagse situaties. Je kan de tentoonstelling bezichtigen van t.e.m. 15 september. 


4. PARKPOP in MECHELEN
Elke donderdagavond van augustus feest!

Een afterwork op donderdag inzetten? 't Zal wel zijn!  Elke donderdagavond voluit genieten van verschillende muziekgenres. Zo heb je elke Parkpopavond een ander muziekgenre, dus voor elk wat wils! Kortom genieten van een bijna-weekend-gevoel met heel wat sfeer, een lekker fris pintje en goede muziek. Een volledige agenda vind je hier.

5. DAG VAN HET ZAND in LOMMEL
25 augustus

Dit is een knettergek kinderkunstenfestival voor kinderen, hun mama’s en papa’s, oma’s en opa’s. Met supertoffe workshops zoals: ‘leer schilderen met Lommels zand’, ‘vaar met elektrische bootjes’, ‘blaas je eigen glas’, ‘klim als Spiderman’, ‘maak je eigen glasjuweeltje’, ‘maak een ritje op de molen’, maar ook cool straattheater en animatie. Ook het Lommelse GlazenHuis kan je die dag gratis bezoeken.


6. NATIONALE HEIDEDAGEN
24 en 25 augustus

Maak je klaar voor de tweede editie van de Nationale Heidedagen op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019! Schrijf het in je agenda, ga op zoek naar die wandelschoenen en kom samen met ons de Mechelse Heide op een andere manier beleven. Het volledige programma vind je op www.nationaleheidedagen.be. Zo zal er dit jaar een workshop macro-fotografie gegeven worden tijdens het ochtendgloren, kan je virtueel fietsen over álle fietsbruggen aan de stand van Toerisme Limburg en ga je samen met een ranger een kijkje nemen in de ECOTRON én gloednieuwe TRONTON. Aan enthousiasme bij de (klein)kinderen zal het zeker niet ontbreken wanneer ze horen dat we een blotenvoetenpad, klimmuur, steltlopen, avonturenparcours en meer voor hun in petto hebben.


7. STUDIO 100 ZOMERFESTIVAL IN DE SCHORRE BOOM
31 AUGUSTUS

Sluit samen met al jouw Studio 100-vrienden de zomer af tijdens het eerste Studio 100 Zomerfestival! Kom op zaterdag 31 augustus vanaf 10u naar het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom en maak er een onvergetelijke middag van!Je kan genieten van optredens van K3, Mega Mindy, Campus 12, Piet Piraat, Maya, Bumba, Baba Yega, Samson en Gert, Wilko & Keelin van Nachtwacht en nog vele anderen. Laat je verrassen door animaties voor groot en klein: Meet & greets met jouw Studio 100-helden, springkastelen, heel veel lekkers ….

NIet gevonden wat je zocht? Houd zeker onze Facebook-en Instagrampagina in het oog gedurende de hele maand augustus want regelmatig verschijnen er nieuwe leuke events.