De uitkalender van september: waar kan je naartoe?

De Grote Vakantie mag dan al een week achter de rug zijn, dat betekent niet dat je niet meer weg kan in de weekends of op woendsagnamiddag. Of misschien kan je nog wel genieten van een doordeweeks snipperdagje? Wij geven alvast een overzicht van de allerleukste activiteiten in september:

Ga naar Film in het Bos
Iedere zomer trekt BOS+ samen met de Gezinsbond en tal van lokale partners het bos in voor een heuse Film in het Bos-tournee. Een speciale belevenis, met de kinderen een film gaan bekijken op een open plek in het bos. Vooral omdat het 's avonds doorgaat: de vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker, ... Een heerlijke bosbelevenis voor jong en oud, een leuke avond in een uniek levend decor!

Ontdek hier de locaties en data bij jou in de buurt

Open Monumentendag 2018
Zondag 9 september

Oude fabrieken, weelderige tuinen, statige kastelen… Wie snuffelt er niet graag rond op plekjes waar je eigenlijk niet mag komen? Open Monumentendag, op zondag 9 september, wordt weer een hoogdag voor curieuzeneuzen. Het feest van het onroerend erfgoed is al aan zijn 30ste verjaardag toe en om dat te vieren gooien honderden monumenten in heel Vlaanderen hun deuren open, gratis en voor niets. Vul je zondag met een rondleiding, een wandeling of fietstocht, een degustatie of een andere activiteit en ontdek erfgoedparels in je eigen dorp of elders in Vlaanderen.


Het Brussels Stripfeest
Van 14 tot 16 september 2018

Op zijn 9de editie, die plaats vindt van 14 tot en met 16 september 2018, brengt het Brussels Stripfeest heel wat nieuwigheden. Zo viert de moedige Alex zijn 70-jarig bestaan. Hij zal dan ook centraal staan gedurende het verlengd weekend gewijd aan de 9de kunst. Dit jaar vindt het Stripfeest zoals elk jaar opnieuw plaats in het Warandepark van 14 tot en met 16 september. Naast de al even traditionele ballonnenparade of de rally met voertuigen uit de bekendste stripverhalen, heeft het Stripfeest voor de liefhebbers ook conferenties, vertoningen, signeersessies en andere publieksactiviteiten op het programma gezet.

Alle info over het Brussel Stripfeest vind je hier

Trek als eerste naar de tentoonstelling « ALEX – DE KUNST VAN JACQUES MARTIN »
Vanaf 14 september 2018

Ter gelegenheid van het Stripfeest wordt de tentoonstelling volledig opnieuw geprogrammeerd en voorgesteld in het Brusselse Jubelparkmuseum, naast de permanente collecties van het Museum. Er worden 150 originelen per thema samengebracht. Ze stellen het œuvre van Jacques Martin voor door de avonturen van zijn legendarische held te belichten. De tentoonstelling wordt op 14 september ingewijd tijdens de opening van het Stripfestival en ioopt tot 6 januari 2019.

Alle info over de tentoonstelling vind je hier

Tentoonstelling 70 YEARS LAND ROVER in Autoworld
Vanaf 8 september tot 23 september 2018

In 1959 werd de 250.000e Land Rover geproduceerd. Op het eind van de jaren zestig was hij veruit het belangrijkste product van Rover en werd hij in 19 landen gebouwd. Ook in ons land werd in 1952 een productie opgestart met een ‘eigen’ versie voor het Belgische Leger en de Rijkswacht: de Minerva Jeep.De Land Rover in zijn oer-vorm bleef in productie tot in 2016. Sinds 1990 is hij bekend als de Land Rover Defender. Naast het originele 80’ chassis (80 inches of 2,03 m wielbasis) volgden er ook langere versies en diverse motoriseringen. Hij kan ook worden beschouwd als de voorvader van de legendarische Range Rover. In september wordt de 70-jarige geschiedenis van dit iconische werkpaard geschetst aan de hand van een 12-tal auto’s.

Vind alle info over deze unieke expo hier

Peace One Day
21 september 2018

Waar je ook woont, vandaan komt of terechtkomt: iedereen wil een plek waar hij zich thuis kan voelen. Thuis is waar je veilig bent, waar je je geborgen voelt, waar je je eigen zin kan doen, waar je op adem kan komen. Het ontbreken van zo’n plek zorgt voor onrust, frustratie en zelfs agressie. Tijdens de 29ste Vlaamse Vredesweek, die loopt van 21 september tot 2 oktober 2018, zetten wij ons samen met de andere Vredesweekpartners in voor een vredevolle samenleving. De lezing van Ludo De Brabander vindt plaats op 21 september om 20.00u in het auditorium van het Museum aan de IJzer en heeft als thema: “Oorlog, vrede en de verpletterende verantwoordelijkheid van het westen.”

Inschrijven is niet verplicht, maar wel wenselijk.