Op schok in Schaarbeek : de leukste to do's

Elke maand sturen wij Riebedebie-reporters op schok. Zij testen voor jou de leukste uitstappen voor gans het gezin. Deze maand trok reporter Veerle Viaene met haar gezin richting Schaarbeek! Een verborgen pareltje voor families. Benieuwd waarom?

Veerle: 'Schaarbeek kan je gerust de hidden gem voor families in Brussel noemen met haar vele groen en kindvriendelijk aanbod. Bovendien is het ook goed bereikbaar met de trein tot halte Schaarbeek. Ideale leidraad is de gratis Schaarbeek wijkenwandeling van Visit Brussels.

We vertrekken aan het gemeentehuis waar op zaterdag het ene na het andere koppel in het echt verbonden worden. Onze ogen schieten te kort om alle pracht en praal van de bruiden te bewonderen. Insider tip? Loop zeker eens binnen in het gemeentehuis voor de mooie glasramen, marmeren trappen en bronzen beelden.'

Van pizza tot art deco

'De volgende halte is het oude tramdepot waar op zaterdagochtend de locals boodschappen doen op de overdekte biomarkt. We gaan verder richting de brede Louis Bertrandlaan waar de vele art nouveau huizen omgeven door groen staan te pronken. Op deze laan bevindt zich pizzeria Al Doppio, een ideaal lunchadres voor de hele familie. Tijd om zo een Art nouveau huis eens van de binnenkant te bewonderen. Op een boogscheut ligt het Autrique huis van Victor Horta. Van de kelder tot de zolder gluur je binnen in ruimtes vol verrassingen. Dat vinden jong en oud wel leuk. Voor de kinderen is er een zoektocht rond de strips van Schaarbekenaar François Schuiten. Helaas heeft de zoektocht weinig te maken met het gebouw maar de kinderen vinden het leuk de opdrachten op te lossen. Genoeg cultuur nu.'


Van park met speeltuin tot lekkerij ijsjes

We trekken richting Josaphatpark voor een wandeling in het groen en een stop aan de speeltuin. Dit park is behoorlijk groot dus mispak je niet aan afstanden. Als je goed kijkt, spot je de halsbandparkiet, een recente bewoner van het park. Indien je wat meer tijd hebt, kan je er een partijtje minigolven. Honger en dorst hoef je er ook niet te lijden. Er zijn verschillende terrasjes in het park en aan de rand van het park. Wij gaan voor een koffie en een ijsje bij Coté gourmand omwille van het zonneterras. Glacier cocozza iets verder lijkt ook wel een goed plaatsje voor een ijsje maar zal een volgende keer getest moeten worden. We komen zeker eens terug.

Voor wie een volledig weekend de tijd heeft, raad ik zeker een bezoek aan het treinmuseum Trainworld aan waar momenteel de tentoonstelling loopt  Paul Delvaux, de man die van treinen hield. Wist je dat je in train hostel in Schaarbeek in een treinwagon kunt overnachten?

Op zoek naar meer leuke activiteiten in het Brusselse voor gans het gezin? Check dan zeker even onze activiteitenzoeker.