Heusden-Zolder, veelzijdig en groen vakantieoord.

VRUNSTRAAT 6, 3550 Heusden-Zolder • www.heusden-zolder.be
Tel: 011/80.80.88 • toerisme@heusden-zolder.be

Zoek de sporen van het rijke verleden in het groene landschap met feeërieke vijvers, heide, bossen, prachtige kastelen en het wandelpark Domein Bovy.

Kids vinden hun gading in  kindvriendelijk Domein Bovy. Het park (34 ha) is gratis toegankelijk en herbergt o.a. bewegwijzerde wandelingen, een vlonderpad, dierenweide, kabouterpad, de Cosmogolem, speeltoestellen en horeca.  Op de ruime en gratis parking is er een servicestation voor motorhomes. Ook de Berenwandeling vinden kinderen super. Deze vertrekt aan het Berenhuis en is een gratis avontuur voor nieuwsgierige speurneuzen. Ontdek onderweg allerlei dieren en voer leuke opdrachtjes uit.

Laat je aangenaam verrassen door de veelzijdige omgeving van De Wijers, het land van 1001 vijvers en ontdek de mooiste plekjes al wandelend, fietsend of met elektrische voertuigen. Of 'all the way on a Segway'? De ongerepte natuurreservaten in De Wijers zijn uniek. Verrassend is de pas gerestaureerde Kluis van Bolderberg midden in het natuurgebied. Laat je eveneens verleiden tot één van de vele bewegwijzerde natuur- of cultuurwandelingen.

Mag het wat sneller? Dan ben je op Circuit Zolder op het juiste adres. Evenementendomein Circuit Zolder is één van de topattracties in De Wijers. Zowel liefhebbers van gemotoriseerde sporten, als BMX-ers en wielrenners kunnen hier hun hart ophalen. De talrijke evenementen op Circuit Zolder én elders in de gemeente zorgen telkens weer voor een boeiend bezoek.

Maak kennis met het bruisende leven rond de mijnsite en bezoek de multiculturele markt op de 2de en 4de woensdagnamiddag van de maand. Dompel je onder in de geschiedenis van de steenkoolmijn en geniet van het prachtig panorama op de mijnterril. Bewegwijzerde themawandelingen brengen je langs verborgen parels. Weer of geen weer: de  gloednieuwe industriële erfgoedwandeling ZLDR LUCHTFABRIEK  kan altijd! (opening 26 april 2015).

Heusden-Zolder ontdek je via de vele wandelpaden, met elektrische voertuigen of per fiets. Ontdek het fietsparadijs via het Limburgse knooppuntennetwerk, de Kastelenfietsroute, de sterrenplekjesroute of de Meylandtmountainbikeroute. Nieuw is de erfgoedfietsroute "Tijl van Limburg", in de sporen van Mario, de wilde weldoener en dief van De Liefdesbrief.

Voor cultuurliefhebbers zijn er kunstateliers of -galerijen, de uniek gerestaureerde Sint-Vincentiuskerk, het museum Woutershof of cultuurcentrum MUZE. Duik in de vakantiemaanden eens in het verwarmd openluchtzwembad Terlaemen met zijn grote ligweide, minigolf en beachvolley.

Laat je verwennen in de gezellige eethuisjes of klasserestaurants en slaap heerlijk rustig bij één van onze logies. Hotels, gastenkamers of vakantiewoningen bieden arrangementen voor een weekendje of midweek. Centraal gelegen in Limburg, zijn we ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan Hasselt, Genk of andere attracties in de omgeving.

Heusden-Zolder, veelzijdig, boeiend, inspirerend van h tot z …

Prijzen

Gratis (uitz. evenementen Circuit Zolder). Gids mogelijk aan € 60,-/30 p + € 10,- administratiekosten.

Groepen

€ 25/uur (min. € 60 -/30 p. max € 135/dag) + € 10 administratiekosten • Sommige onderdelen: kleine kostprijs pp.

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Scholen
Bedrijven

max 30 pers per groep

max 30 pers per groep

MICE faciliteiten

Exclusieve nocturnes

Nabije attracties

Gerelateerde attracties